top of page
BEHANDLINGER

TRYGGE HENDER EN TVERRFAGLIG KLINIKK

 

De fleste av våre kunder kommer med plager som er en direkte årsak til måten de jobber eller trener på. Kanskje sitter og ligger man for mye, eller trener feil eller for hardt. Det er disse plagene TRYGGE HENDER har spesialisert seg i å behandle.

Det finnes mange retninger innen massasje, og du har sikkert hørt om triggerpunkt, idrettsmassasje, bindevevsmassasje, tøying, funksjonstesting, thai-massasje, klassisk massasje osv.

TRYGGE HENDERS filosofi er at vi skal behandle deg med de riktige verktøyene utfra hvilken type plage du har. Vi følger ikke "standard-programmer", men foretar alltid en body reading for å lese klientens fysikk- og problemsammensetting. Vår misjon er finne årsaken til smerten, og ikke bare behandle smerteområdet. Feks kan en feilbelastet skulder gi nakke- og hodepine.

 

For å oppnå resultater, er vi ofte nødt til å jobbe intenst og i dybden. Vår tanke er med dette å balansere på et godt-vondt prinsipp - i forhold til hver enkelts tåleevne.

 

I andre sammenhenger hjelper vi med forebyggende tiltak, for eksempel mot idrettsutøvere, som gjør at de yter bedre og unngår skader. Det handler om å få i gang blodsirkulasjonen slik at kroppen restitueres bedre.

 

For oss er yrkesstolthet, ydmykhet, faglig dyktighet og ikke minst tilstedeværelse under behandling viktig. Dette for din totalopplevelse og resultat.

 

Ønsker du derimot å ha en avslappende massasje - så tilbyr vi selvsagt det også.

 

Nedenfor ser du et lite utvalg av de mest brukte terapeautiske behandlingsmetodene vi utfører:

 

Klassisk massasje:
Massasje løser opp muskelspenninger, strekker korte muskler og skaper ved dette en dyp avslappingstilstand. Massasje påvirker blod- og lymfesirkulasjonen, øker endorfinproduksjonen og gjør musklene smidigere og mer elastiske.
Massasje kan også virke forebyggende på stress, angst og søvnproblemer.

 

Triggerpunktbehandling:
Et triggerpunkt er et hyperirritert punkt i en spent muskelstreng. Dette er noe de aller fleste mennesker vil oppleve en eller annen gang. Triggerpunkt kan ha lokal smerte eller skape smerte på et helt annet sted i kroppen. Ved å massere, trykke og tøye muskelen vil punktene etter hvert forsvinne
.

 

Strain and Counterstrain:
Strain and counterstrain er en myk manipulasjonsteknikk av muskler og ledd. Metoden korrigerer muskelspenninger og feilstillinger i ledd på en smertefri og skånsom måte. Denne type behandling er svært effektiv ved akutte og kroniske muskelplager.

 

Revolving / Bindevevsmassasje:
Kroppens struktur er veldig viktig i forhold til hvordan vi bærer oss selv, hvor vi får belastningsskader og hvor vi får smerter. En kropp som er godt balansert i både bevegelse, struktur og styrke, er i større grad smertefri enn en som er ubalansert.

Vi som jobber med strukturell behandling ser etter hvordan kroppen din jobber når du står, sitter eller går. Hvor sitter smerten i forhold til dine andre fysiske spenninger?

Kort sagt er strukturell behandling en dyp og god behandling der du føler at spenningene slipper taket, samtidig som du får rettet opp i mye av holdningsproblematikken. Du får dermed en bedre holdning på kjøpet! Og i tillegg får du en markant bedring i bevegeligheten i ledd og muskler, så dette er en utmerket behandling også for toppidrettsutøvere som vil prestere bedre.

 

Idrettsmassasje:
Alle har en mening om hva idrettsmassasje egentlig er. De fleste tror at idrettsmassasje er ekstra smertefull dypmassasje, som bare idrettsutøvere på elitenivå kan benytte seg av.

Idrettsmassasje er en dynamisk behandlingsform som varierer ut i fra hva målet med behandlingen er. I idretten finner man flere forskjellige behov, og man fokuserer ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sporten. Man kan behandles før, mellom og etter trening eller kamp, og teknikken varierer.

Hvordan kan vanlige mennesker ha nytte av idrettsmassasje? Det som er fint med behandlingen er at den kan tilpasses helt spesifikke mål. Om det er å øke prestasjonen på PT-timen, holde ut lengre på joggeturen, ha mer energi på og etter jobb eller hjelpe restitusjonsprosessen, så er idrettsmassasje tingen for deg.

 

"Muskel- og skjelettplager eller bare velvære,

TRYGGE HENDER rett valg"

bottom of page